2/25/2013

45000 θεσεις εργασιας για ανεργους με επιταγη εισοδου τον Μαρτιο

45000 θεσεις εργασιας για ανεργους με επιταγη εισοδου τον Μαρτιο:

Ο Γιάννης Βρούτσης θα παρουσιάσει στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» που αφορά 400000 ανέργους, καθώς και την έναρξη του προγράμματος για 45000 θέσεις για ανέργους με επιταγή εισόδου αλλά και την επιδότηση εισφορών ανέργων για πρόσληψη σε επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα που αναμένεται να ανοίξουν μέσα στον επόμενο μήνα είναι:
  
Χορήγηση επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών. Αφορά 45000 θέσεις εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών  Περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω χορήγησης voucher για κατάρτιση έως 100 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες) σε συνδυασμό με καθοδήγηση/εκπαιδευτικό mentoring.

Επιδότηση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας νέων και συμβουλευτική καθοδήγηση επιχειρηματιών. Αφορά 7.000 νέους και παρέχει: α) χρηματοδοτική ενίσχυση για τη δημιουργία επιχειρήσεων ιδιαίτερα εκείνων που ενσωματώνουν στοιχεία καινοτομίας. Για την έναρξη της επιχείρησης το ποσό της επιχορήγησης δύναται να ανέλθει έως 10.00 ευρώ. β) συμβουλευτική υποστήριξη (mentoring) των νέων επιχειρηματιών, η οποία ανέρχεται κατά μέγιστο σε 3.000 ευρώ.</...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου